Püspökkenyér gluténmentes muffin lisztből

Hozzávalók:
- 125 g margarin
- 2 db tojás
- 250 g GK Food muffin lisztkeveréke
- 80 g cukor vagy annak megfelelő édesítő szer
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréke
- 100 g aszalt gyümölcsö (mazsola, kandírozott narancshéj, aszalt meggy, stb.)
- 100 g durvára vágott dió
- 70 g darabolt étcsoki
Elkészítése:
A lágy margarint habosítsd fel a tojásokkal és a cukorral. Forgassd bele a kimért GK Food
muffin lisztkeveréket, a fűszerkeveréket, az aszalt gyümölcsöt, a durvára
vágott diót és a darabolt étcsokit. A sűrű masszát símítsd bele egy kivajazott
és lisztezett őzgerincformába úgy, hogy kb félig legyen. Előmelegített sütőben
180 °C-on 40 percig vagy tűpróbáig süsd.
Dunahullám gluténmentes muffin lisztből

Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 2 db M-es méretű tojást
- 250 g GK Food GM Muffin készliszt
- 80 g cukor vagy annak megfelelő édesítő szer
- 2 evőkanál kakaópor
- meggybefőtt és étcsoki a tetejére.
Elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá. Habosítsunk fel
125 g vajat a cukorral, majd keverés közben adagoljuk hozzá a tojások sárgáját.
Szórjunk bele 250 g muffin készlisztet és jól keverjük ki, végül a felvert
tojásfehérjéket óvatosan forgassuk bele. A tészta felét 20x30 cm-es
sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. A maradék masszához keverjünk két
evőkanál kakaóport, majd a világosabb tészta tetején egyengessük el.
Tetejére szórjunk meggybefőttet és csokidarabokat. 180 °C-on kb. 25-30
perc alatt sül meg.