Kenyérlisztek

Világos kenyér A gluténmentes világos kenyér kölesliszt alapú, élesztőmentes lisztkeverék. Világos, sárgás bélzet, vékony, ropogós héj és hagyományos ízvilág jellemzi a belőle készült kenyeret. Felhasználható kenyér, zsemle, pizza alap, vagy élesztő hozzáadásával egyéb kelt tészták készítésére.

Lenmagos kenyér A gluténmentes lenmaggal gazdagított barna kenyér színét és finom ízét a cirokliszten kívül a 8%-ban hozzáadott egész lenmagnak köszönheti. Közepesen barna bélzetű, ropogós héjú, magas rosttartalmú félbarna kenyér. Nem tartalmaz kukoricát és rizst!

Barna kenyér A gluténmentes aromás ízű barna cirokkenyér jól visszaadja a barnakenyerekre jellemző karakteres ízeket. Vöröses barna színéért és magas rosttartalmáért a teljes kiőrlésű cirokliszt felel. Különleges színe miatt mutatós, finom kenyerek, bagettek, zsemlék készíthetőek belőle. Nem tartalmaz kukoricát, kölest és rizst!

Nézet:
Sorrend:

A szegedi Gabonakutató GK Food gluténmentes lisztkeverékei közt három féle kenyérlisztet talál. Ezek közös jellemzői:

  • Szabadon vethető és formázható kenyerek, adagokra bontható, a tészta nyersen és kész állapotban is fagyasztható.
  • Élesztőmentesen készíthetők el.
  • Minden száraz összetevő benne van, amire szükség lehet. A kenyerekhez kizárólag víz hozzáadása szükséges, így használatuk egyszerű és gyors.
  • A tészta könnyen adagokra bontható, nyersen és kész állapotban is fagyasztható.
  • A termékek finomak, hagyományos ízekhez közelítenek, nincs mellékízük. A fejlesztési célok közül a legfontosabb szempont volt: "Csak finom legyen!"
  • Az alapanyagok nagy részét (cirok és köles) a szegedi Gabonakutató által nemesített és termesztett növényfajták adják.
  • A kiszereléseket adagokhoz mérten alakítottuk ki, így az 1200 g-os kenyér lisztkeverékből 4 db kb. 550 g-os, míg a 600 g-os kiszerelésből 2 db kb. 550 g-os veknit kapunk. Ezáltal nincs maradék a tasakban.