Kenyérlisztek

Világos kenyér

Világos kenyér kölesliszt alapú, élesztő mentes lisztkeverék. Világos, sárgás bélzet, vékony, ropogós héj és hagyományos ízvilág jellemzi. Felhasználható kenyér, zsemle, pizza alap, vagy élesztő hozzáadásával egyéb kelt tészták készítésére.

Lenmagos kenyér

Lenmaggal gazdagított barna kenyér színét és finom ízét a cirokliszten kívül a 8%-ban hozzáadott egész lenmagnak köszönheti. Közepesen barna bélzetű, ropogós héjú, magas rosttartalmú félbarna kenyér.

Barna kenyér

Aromás ízű barna kenyér jól visszaadja a barnakenyerekre jellemző karakteres ízeket. Vöröses barna színéért és magas rosttartalmáért a teljes kiőrlésű cirokliszt felel. Különleges színe miatt nem szokványos, finom péksütemények készíthetőek belőle.

Nézet:
Sorrend:

A szegedi Gabonakutató GK Food gluténmentes lisztkeverékei közt három féle kenyérlisztet talál. Ezek közös jellemzői:

  • Szabadon vethető és formázható kenyerek, adagokra bontható, a tészta nyersen és kész állapotban is fagyasztható.
  • Élesztőmentesen készíthetők el.
  • Minden száraz összetevő benne van, amire szükség lehet. A kenyerekhez kizárólag víz hozzáadása szükséges, így használatuk egyszerű és gyors.
  • A tészta könnyen adagokra bontható, nyersen és kész állapotban is fagyasztható.
  • A termékek finomak, hagyományos ízekhez közelítenek, nincs mellékízük. A fejlesztési célok közül a legfontosabb szempont volt: "Csak finom legyen!"
  • Az alapanyagok nagy részét (cirok és köles) a szegedi Gabonakutató által nemesített és termesztett növényfajták adják.
  • A kiszereléseket adagokhoz mérten alakítottuk ki, így az 1200 g-os kenyér lisztkeverékből 4 db kb. 550 g-os, míg a 600 g-os kiszerelésből 2 db kb. 550 g-os veknit kapunk. Ezáltal nincs maradék a tasakban.