Elkészítési útmutató:
Előmelegítjük a sütőt 180 oC-ra.
Kimérünk 150 g „GK FOOD Gluténmentes Hozzáadott cukor nélküli piskóta tortaalap lisztkeveréket”, majd 8 db nagyméretű tojást szétválasztunk, a tojások fehérjét 130-150 g cukorral (a cukrot helyettesíthetjük ízlés szerint más édesítő szerekkel), habverővel kemény habbá verjük. A kissé felvert tojás sárgákat folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Beleszórjuk a kimért lisztet, majd kézi habverő, vagy keverőkanál segítségével óvatosan, könnyedén beleforgatjuk a masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Az így nyert könnyű tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A széleit spatulával a sütőforma széléig kihúzzuk. 180 oC-on 15 percig, majd 170 oC-ra mérsékelt sütőben további 10-15 percig sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután vágjuk ketté éles késsel.
Javaslat: A formából kivéve fordítsuk meg, és az alsó felét használjuk a torta tetejének! Különböző krémekkel vagy lekvárral tölthetjük.