Elkészítési útmutató:
Készítsük elő a tölteléket, amelyhez használhatunk főzött, ízesített diót, mákot, ízesített túrót vagy gyümölcsöket a receptekben megadott módon.
Melegítsük elő sütőnket 180 oC-ra. Kimérünk 300 g „GK FOOD Gluténmentes Hozzáadott cukor nélküli nyújtható linzeralap lisztkeveréket”, majd morzsoljuk el 110 g hideg, legalább 70 %-os zsírtartalmú margarinnal. Hozzáadunk 70 g tejfölt, 1 db egész tojást, 70-80 g cukrot (a cukrot helyettesíthetjük ízlés szerint más édesítő szerekkel), majd gyors mozdulatokkal, 1-2 perc alatt linzertésztát gyúrunk, és egyenlő részre osztunk. Az egyik felét kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt kb. 20 x 30 cm-es tepsibe fektetjük. A linzertészta felületén egyenletesen eloszlatjuk a használni kívánt tölteléket, majd a tetejére helyezzük a hasonló méretűre nyújtott másik tésztarészt. Sütés előtt a tetejét megkenjük felvert tojással, és villával megszurkáljuk. 180 oC-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.