Amit vásárlás előtt a GK Food gluténmentes kenyérlisztekről érdemes tudni

 

Magas rosttartalom 

Magas rosttartalmú lisztkeverékek,

a teljes kiőrlésű összetevőknek köszönhetően, kedvezően hatnak az emésztésre.

Formázható

Szabadon vethető és formázható kenyerek.

Adagokra bontható, a tészta nyersen és kész állapotban is fagyasztható.

Minden benne van

Minden száraz összetevő benne van, amire szükség lehet. A kenyerekhez csak víz hozzáadása szükséges, így használatuk egyszerű és gyors. Időt takaríthat meg.

Nincs maradék a tasakban

A kiszereléseket adagokhoz mérten alakítottuk ki, így az 1200 g-os kenyér lisztkeverékből 4 db kb. 550 g-os, míg a 600 g-os kiszerelésből 2 db kb. 550 g-os veknit kapunk.

Finom

Finom, hagyományos ízekhez közelít, nincs mellékíze. A fejlesztési célok közül a legfontosabb szempont volt:

"Csak finom legyen!"

GK saját fajták

Az alapanyagok nagy részét a szegedi Gabonakutató által nemesített és termesztett növényfajták adják.

 

Három féle kenyér lisztkeverékkel jelent meg a GK Food első gluténmentes termékcsaládja.

Világos kenyér

Világos kenyér kölesliszt alapú, élesztő mentes lisztkeverék. Világos, sárgás bélzet, vékony, ropogós héj és hagyományos ízvilág jellemzi. Felhasználható kenyér, zsemle, pizza alap, vagy élesztő hozzáadásával egyéb kelt tészták készítésére.

 

 

Lenmagos kenyér

Lenmaggal gazdagított barna kenyér színét és finom ízét a cirokliszten kívül a 8%-ban hozzáadott egész lenmagnak köszönheti. Közepesen barna bélzetű, ropogós héjú, magas rosttartalmú félbarna kenyér.

 

 

Barna kenyér

Aromás ízű barna kenyér jól visszaadja a barnakenyerekre jellemző karakteres ízeket. Vöröses barna színéért és magas rosttartalmáért a teljes kiőrlésű cirokliszt felel. Különleges színe miatt nem szokványos de finom péksütemények készíthetőek belőle.