Elkészítési útmutató:
Mielőtt elkezdenénk a kenyértészta összeállítását, egy vízzel teli edényt teszünk a sütőtér aljába, majd előmelegítjük a sütőnket 240 oC-ra.
Kimérünk 300 g „GK Food Gluténmentes Aromás ízű barna kenyér lisztkeveréket” egy tálba. Ebből 1 csapott evőkanálnyit tegyünk félre a kenyér felületének későbbi megszórásához. A lisztkeveréket 380 ml csapvízzel, gyors mozdulatokkal összekeverjük, és kb. 3-5 percig pihentetjük. Ezután néhány mozdulattal sima felületű tésztát gyúrunk belőle.
Nem szabad túlgyúrni, mert a felülete szakadozottá válhat.
Vekni formára alakítjuk, majd megkenjük a felületét vízzel. Tetejét meghintjük a félretett liszttel, majd több helyen bevágást ejtünk a veknin.
Keresztben 4-5, vagy 1 hosszanti bevágást ejtsünk 1-1,5 cm mélyen, hogy a megfelelő forma alakulhasson ki sütés közben.
Előmelegített, 240 oC-os, párásított légterű sütőben 20 percig, majd 220 oC-on további 20-25 percig sütjük.
Kenyerünk elkészült, ha az alját megkopogtatva jellegzetes kongó hangot ad.
Csak akkor szeleteljük, amikor teljesen kihűlt! Másnap igazán finom, de helyesen tárolva 5-6 napig is finom marad.