A kendermag elengedhetetlenül fontos esszenciális aminosavakat, valamint nagy mennyiségű telítetlen zsírsavat tartalmaz. Magas rosttartalma elősegíti az emésztést. Rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az erős és egészséges immunrendszer fenntartásához. A kendermagliszt sokoldalúan felhasználható. Egészséges, laktató, fehérjedús és nagyon finom. A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.
Átlagos tápérték 100 g termékben
|
Energia:
|
1318 kJ/318kcal
|
Zsír:
|
9,13 g
|
amelyből telített zsírsavak:
|
2,4 g
|
Szénhidrát:
|
3,8 g
|
amelyből cukrok:
|
2,7 g
|
Rost:
|
46,1 g
|
Fehérje:
|
32,19 g
|
Só:
|
<0,03 g
|