• 500 g FE-mini szélesmetélt
  • 150 g Jonatán alma
  • 1 dl  növényi tejszín
  • 1 dl FE-mini vaníliás puding
  • 2 púpos teáskanál fahéj, cukor, citromlé, vaníliás cukor
  • ízlés szerint  FE-mini morzsa
  • 1 lapos evőkanál  olaj
  • Kevés, a tepsi kikenéséhez

 

Elkészítés módja:

A tésztát sós vízben megfőzzük, figyelve arra nehogy túlfőzzük.

Az almát kis darabokra felszeleteljük, fahéjjal, porcukorral meghintjük, majd mikrohullámú sütőben 2-3 percig pároljuk, hogy jól átpuhuljon. Miután lecsepegtettük, összekeverjük a már készre főtt tésztával, kiolajozott tepsibe helyezzük, végül leöntjük a vaníliás mázzal.

 

Máz:

A 2 púpos teáskanál vaníliás pudingot, cukrot 1 dl növényi tejszínnel csomómentesre keverjük. Akkor jó a máz, ha jól csorgatható, így egyenletesen átjárja a tésztát. Ha túl sűrűnek érezzük a mázat, kevés vízzel lazíthatunk rajta. A kész tésztát ezután sütőbe tesszük, és 200ºC-on 10-15 percig sütjük. Tányérra helyezve porcukorral és vaníliás cukorral megszórva tálaljuk. Melegen és hidegen egyaránt ízletes édesség. Ez a mennyiség 3 adagnak felel meg.