- 500 g FE-mini szélesmetélt
- 150 g Jonatán alma
- 1 dl növényi tejszín
- 1 dl FE-mini vaníliás puding
- 2 púpos teáskanál fahéj, cukor, citromlé, vaníliás cukor
- ízlés szerint FE-mini morzsa
- 1 lapos evőkanál olaj
- Kevés, a tepsi kikenéséhez
Elkészítés módja:
A tésztát sós vízben megfőzzük, figyelve arra nehogy túlfőzzük.
Az almát kis darabokra felszeleteljük, fahéjjal, porcukorral meghintjük, majd mikrohullámú sütőben 2-3 percig pároljuk, hogy jól átpuhuljon. Miután lecsepegtettük, összekeverjük a már készre főtt tésztával, kiolajozott tepsibe helyezzük, végül leöntjük a vaníliás mázzal.
Máz:
A 2 púpos teáskanál vaníliás pudingot, cukrot 1 dl növényi tejszínnel csomómentesre keverjük. Akkor jó a máz, ha jól csorgatható, így egyenletesen átjárja a tésztát. Ha túl sűrűnek érezzük a mázat, kevés vízzel lazíthatunk rajta. A kész tésztát ezután sütőbe tesszük, és 200ºC-on 10-15 percig sütjük. Tányérra helyezve porcukorral és vaníliás cukorral megszórva tálaljuk. Melegen és hidegen egyaránt ízletes édesség. Ez a mennyiség 3 adagnak felel meg.