- 300-350 g FE-mini nagykocka
Besamel mártáshoz:
- 50 g vaj
- 1 evőkanál FE-mini kenyérpor
- 1 evőkanál rizsliszt
- 6-7 dl tej
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
Raguhoz:
- 250 g darált hús
- 1 fej hagyma
- 4-5 fej gomba
- 100 g reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Erre rátesszük a darált húst és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott gombát, sózzuk, borsozzuk, esetleg tehetünk még hozzá rozmaringot, fokhagymát. Amíg a gomba párolódik a raguval elkészítjük a besamel mártást, és megfőzzük a tésztát. A lasagne-hoz a normáltól hígabb besamel mártást készítünk.
Egy tűzálló tálat kikennünk vajjal. Első rétegként elterítjük a FE-mini nagykockát. Erre jön felváltva a ragu, besamel mártás és a reszelt sajt. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, de a legtetejét besamellel zárjuk le. Vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Melegen tálaljuk.
Megjegyzés:
A lasagne ragu részét csak zöldségekből is elkészthetjük.