• 300-350 g FE-mini nagykocka

 

Besamel mártáshoz:

  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál FE-mini kenyérpor
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 6-7 dl tej
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
     

Raguhoz:

  • 250 g darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 fej gomba
  • 100 g reszelt sajt

 

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Erre rátesszük a darált húst és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott gombát, sózzuk, borsozzuk, esetleg tehetünk még hozzá rozmaringot, fokhagymát. Amíg a gomba párolódik a raguval elkészítjük a besamel mártást, és megfőzzük a tésztát. A lasagne-hoz a normáltól hígabb besamel mártást készítünk.

Egy tűzálló tálat kikennünk vajjal. Első rétegként elterítjük a FE-mini nagykockát. Erre jön felváltva a ragu, besamel mártás és a reszelt sajt. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, de a legtetejét besamellel zárjuk le. Vastagon megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Melegen tálaljuk.

 

Megjegyzés:

A lasagne ragu részét csak zöldségekből is elkészthetjük.