A közelgő anyáknapjára tökéletes figyelmesség a gluténmentes tulipános almás pite. GK Food nyújtható linzer lisztkeverékből nagyon egyszerűen elkészíthető, mutatós, szórakoztató és finom!
Hozzávalók:
Töltelékhez
1 kg alma
egy kávéskanál fahéj
egy citrom leve
70 g cukor, vagy ennek megfelelő édesítőszer
Tésztához
300 g GK Food hozzáadott cukor nélküli linzer lisztkeverék
110 g margarin
70 g tejföl
1 db egész tojás + kenéshez
70 g cukor, vagy ennek megfelelő édesítő szer
A töltelékhez tisztíts meg 1 kg almát, vágd kisebb kockákra majd fahéjjal, 2 evőkanál cukorral és egy citrom levével párold üvegesre.
Ezután mérj ki 300 g GK FOOD Gluténmentes Hozzáadott cukor nélküli nyújtható linzeralap lisztkeveréket, majd morzsold el 110 g hideg margarinnal. Adj hozzá 70 g tejfölt, 1 db egész tojást, 70-80 g cukornak megfelelő édesítő szert, majd gyors mozdulatokkal, 1-2 perc alatt gyúrd össze. Egy kis gombócnyit tegyél félre a díszítéshez és oszd két egyenlő részre a tésztát. Az egyik felét sütőpapíron nyújtsd kb. 30 cm átmérőjű kör alakra, és a sütőpapírral együtt fektesd egy 26 cm átmérőjű tortaformába. Egyenletesen simítsd bele a tölteléket, majd helyezd a tetejére a kinyújtott másik tésztarészt. Sütés előtt a tetejét kend meg felvert egész tojással, és jöhet a díszítés. Miután a szárazon maradt részeket is lekented tojással, mehet a 180 C-os sütőbe, ahol 30 perc alatt készre sül.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.