Mézeskalács az adventi időszakban nem csak finom, illatos sütemény. Elkészítése a GK Food Linzer lisztkeverékből nagyon egyszerű, gyerekekkel együtt meghitt családi program karácsonyra készülődve.
Hozzávalók:
- 200 g GK Food Hozzáadott cukor nélküli Linzer lisztkeverék
- 70 g méz
- 50 g margarin
- 50 g cukor (Ha sárga címkés linzerlisztet használsz, akkor nem kell, hiszen a lisztkeverék tartalmazza.)
- 1 db tojás
- 10 g kukoricakeményítő szóráshoz, ha szükséges
- 6 g sütőpor
- 2 t.k. fűszerkeverék
Elkészítés:
Olvaszd fel a margarint a mézet (és a cukrot, ha szükséges), majd villával keverj el benne 1 tojást. Mérd ki a lisztet, add hozzá a sütőport és a fűszerkeveréket. Állítsd össze a tésztát majd néhány órán át hűvös helyen pihentesd, mielőtt elkezdenéd kiszaggatni. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Sütőpapíron 4-5 mm vastagra nyújtsd ki a tésztát. Sütési idő 10-12 perc. Amit nem akartunk kidíszíteni, azt megkentük tojással, amitől nagyon szép színt kapott.