Kenyérlángos / Langalló

GK Food friss pogácsa lisztkeverék felhasználásával
Hozzávalók:
A tészta hozzávalóiból gyúrjunk kissé lágy, de jól nyújtható tésztát. kelesztő tálban, vagy műanyag tasakba csomagolva tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára. Felhasználás előtt köles liszttel megszórt munkalapon gyúrjuk át gyors mozdulatokkal, hogy a tészta ne melegedjen fel. Nyújtsuk és simítsuk zsiradékkal megkent tepsibe. (A tepsi kikenéséhez használhatjuk a szalonnából kisütött zsírt.)
Két gerezd fokhagymát (egy kávéskanál fokhagyma port) és egy kávéskanál sót keverjünk el 200 g tejföllel. Kockázzunk fel 100 g füstölt szalonnát és pirítsuk meg, majd szedjük ki a zsírjából. Vágjunk kockákra egy nagyobb fej vöröshagymát és dinszteljük meg a zsír egy részén. A tepsibe simított tésztára először a dinsztelt hagymát oszlassuk el zsírjával együtt, majd szórjuk meg a szalonnapörccel. Csurgassuk rá a tejfölt majd szórjuk meg kb 150 g reszelt sajttal.
180 – 190 °C –os sütőben 25 – 30 perc alatt süssük készre.