Sajtfánk gluténmentesen metélőhagymával

Finoman.hu
Finoman.hu
2021.05.19 12:35
Sajtfánk gluténmentesen metélőhagymával
Nagyon örülök, hogy egy kedves ismerősöm megosztotta velem a sajtfánk receptjét. Inkább finom sajtos puffancsnak nevezném ezt az égetett tésztát, amelynek elkészítéséhez GK Food gluténmentes világos kenyérlisztet használtunk.
Hozzávalók:
- 230 ml víz
- 100 g vaj
- 150 g GK Food gluténmentes világos kenyérliszt
- 2 csipet só
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- kevés bors
- 4 db tojás
- 100 g reszelt sajt
- egy csokor apróra darabolt metélő hagyma
Elkészítése:
A vizet a vajjal melegítsük forrásig, míg a vaj elolvad. A lisztet hozzáadva gyors mozdulatokkal keverjük a masszát 1-2 percig. Ha már elkezd lesülni az edény aljára, vegyük le a tűzről. Daraboljunk apróra egy csokor metélőhagymát és reszeljünk sajtot. Ezalatt kissé lehűl az „égetett” masszánk. Robotgép segítségével dolgozzuk át a tésztát, majd egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat. Magas fokozaton alaposan verjük habosra a tojás tésztát addig, amíg kivilágosodik. Adjuk hozzá a sajtot és a metélőhagymát. Kanalazzuk habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk diónyi halmokat. Előmelegített sütőben 220 °C-on kezdjük a sütést, de 10 perc után vegyük vissza 200 °C-ra. Újabb 10 perc után, amikor már barnul a teteje, elzárjuk a sütőt. Nyitott ajtó mellett hagyjuk kissé kihűlni és csak azután vegyük ki a puffancsokat.