Püspökkenyér gluténmentes muffin lisztből

Finoman.hu
Finoman.hu
2021.05.19 17:29
Püspökkenyér gluténmentes muffin lisztből

A püspökkenyér fűszerezése miatt eredetileg karácsonyi sütemény, de ha kirándulni megyünk, akkor is nagyon praktikus lehet. Sokáig friss marad, könnyen szállítható, finom sütemény.

Hozzávalók:

- 125 g margarin

- 2 db tojás

- 250 g GK Food muffin lisztkeveréke

- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréke

- 100 g aszalt gyümölcsö (mazsola, kandírozott narancshéj, aszalt meggy, stb.)

- 100 g durvára vágott dió

- 70 g darabolt étcsoki

Elkészítése:

A lágy margarint habosítsd fel a tojásokkal. Forgassd bele a kimért GK Food muffin lisztkeveréket, a fűszerkeveréket, az aszalt gyümölcsöt, a durvára vágott diót és a darabolt étcsokit. A sűrű masszát símítsd bele egy kivajazott és lisztezett őzgerincformába úgy, hogy kb félig legyen. Előmelegített sütőben 180 °C-on 40 percig vagy tűpróbáig süsd.