Elkészítési útmutató:
Előmelegítjük a sütőt 180 oC-ra.
Kimérünk 280 g „GK FOOD Gluténmentes Piskóta tortaalap lisztkeveréket”, majd 8 db nagyméretű tojást szétválasztunk, a tojások fehérjét habverővel kemény habbá verjük, a kissé felvert tojás sárgákat folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Beleszórjuk a kimért lisztet, majd kézi habverő, vagy keverőkanál segítségével óvatosan, könnyedén beleforgatjuk a masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Az így nyert könnyű tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A széleit spatulával a sütőforma széléig kihúzzuk. 180 oC-on 15 percig, majd 170 oC-ra mérsékelt sütőben további 15-20 percig sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután vágjuk ketté éles késsel.
Javaslat: A formából kivéve fordítsuk meg, és az alsó felét használjuk a torta tetejének! Különböző krémekkel vagy lekvárral tölthetjük.
Babapiskóta
Gk Food gluténmentes piskótaalap lisztkeverék felhasználásával
Hozzávalók:

Az egész tojásokat keverjük habosra, majd kanalanként adjuk hozzá a száraz hozzávalók keverékét. A tésztát töltsük nyomózsákba vagy egyszerű erősebb anyagú nylontasakba, aminek a sarkán vágjunk egy kb. 1-1,2 cm-es lyukat.
Sütőpapírral bélelt vagy zsiradékkal kikent tepsibe nyomjunk babapiskóta alakú halmokat. (A forma kialakításakor az egyenes tésztacsík végei vastagabbak legyenek.)
Süssük 170-180 °C-on 12-15 percig, majd 5-10 percig szárítsuk még a piskótát hogy kellően roppanós legyen.