Püspökkenyér gluténmentes muffin lisztből

Hozzávalók:
- 125 g margarin
- 2 db tojás
- 250 g GK Food muffin lisztkeveréke
- 80 g cukor vagy annak megfelelő édesítő szer
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréke
- 100 g aszalt gyümölcsö (mazsola, kandírozott narancshéj, aszalt meggy, stb.)
- 100 g durvára vágott dió
- 70 g darabolt étcsoki
Elkészítése:
A lágy margarint habosítsd fel a tojásokkal és a cukorral. Forgassd bele a kimért GK Food
muffin lisztkeveréket, a fűszerkeveréket, az aszalt gyümölcsöt, a durvára
vágott diót és a darabolt étcsokit. A sűrű masszát símítsd bele egy kivajazott
és lisztezett őzgerincformába úgy, hogy kb félig legyen. Előmelegített sütőben
180 °C-on 40 percig vagy tűpróbáig süsd.
Dunahullám gluténmentes muffin lisztből

Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 2 db M-es méretű tojást
- 250 g GK Food GM Muffin készliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- meggybefőtt és étcsoki a tetejére.
Elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá. Habosítsunk fel
125 g vajat, majd keverés közben adagoljuk hozzá a tojások sárgáját.
Szórjunk bele 250 g muffin készlisztet és jól keverjük ki, végül a felvert
tojásfehérjéket óvatosan forgassuk bele. A tészta felét 20x30 cm-es
sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. A maradék masszához keverjünk két
evőkanál kakaóport, majd a világosabb tészta tetején egyengessük el.
Tetejére szórjunk meggybefőttet és csokidarabokat. 180 °C-on kb. 25-30
perc alatt sül meg.
Banános tortácska
Gk Food muffin lisztkeverék felhasználásával
Tojás nélkül elkészíthető recept!

Hozzávalók:
- 250 g Gk Food muffin lisztkeverék
- 1 db közepes érett banán (100 -120 g) pépesen
- 1 evőkanál Gk Food lenmagliszt
- 125 g vaj, margarin vagy növényi zsiradék
- 5 g sütőpor (1 teáskanálnyi)
- 100 ml folyadék, lehet víz, tej, vagy növényi tej
Keverjük a sütőport a muffin liszthez. Habverővel jól dolgozzuk össze a vajat vagy margarint a pürésített érett banánnal és a lenmagliszttel. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá felváltva a muffin lisztet és a folyadékot, hogy csomómentes masszát kapjunk.
A tésztát egyenletes rétegben simítsuk bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ez a mennyiség, egy 25 x 35 cm-es tepsit tölt ki, melyben a kisült tortalap kb.: 1,5 cm vastagságú lesz.
160 °C - on 15-25 perc alatt süssük meg a tortaalapot. Sütéskor vigyáznunk kell, hogy ne égjen meg és ne száradjon ki a tészta. Ha mégis keményebbre sikerül sütni a lapot, ne essünk kétségbe, a krém meg fogja puhítani.
Nagyobb kiszúró formával vagy 10 - 11 cm átmérőjű pohárral vágjunk ki 6 darab kerek lapocskát, amelyeket a következő krémmel meg is tölthetünk.
Tortakrém ötlet:
2 dl tejből vagy növényi tejből 1csomag pudingporral főzzünk sűrű pudingot, majd hűtsük ki. 200-250 g natúr krémsajtot keverjünk habosra 100 g olvasztott fehércsokoládéval és ízlés szerint cukorral. Keverjük össze a pudinggal és tegyük hűtőbe néhány órára. Amikor a krém áthűlt, kenjük meg vele a tortalapokat és díszítsük kedvenc gyümölcseinkkel. A torta külsejét megszórhatjuk a megszárított és morzsákra tört maradék tésztadarabokkal.