Banános tortácska
Gk Food muffin lisztkeverék felhasználásával
Tojás nélkül elkészíthető recept!
Hozzávalók:
- 250 g Gk Food muffin lisztkeverék
- 1 db közepes érett banán (100 -120 g) pépesen
- 1 evőkanál Gk Food lenmagliszt
- 125 g vaj, margarin vagy növényi zsiradék
- 5 g sütőpor (1 teáskanálnyi)
- 100 ml folyadék, lehet víz, tej, vagy növényi tej
Keverjük a sütőport a muffin liszthez. Habverővel jól dolgozzuk össze a vajat vagy margarint a pürésített érett banánnal és a lenmagliszttel. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá felváltva a muffin lisztet és a folyadékot, hogy csomómentes masszát kapjunk.
A tésztát egyenletes rétegben simítsuk bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ez a mennyiség, egy 25 x 35 cm-es tepsit tölt ki, melyben a kisült tortalap kb.: 1,5 cm vastagságú lesz.
160 °C - on 15-25 perc alatt süssük meg a tortaalapot. Sütéskor vigyáznunk kell, hogy ne égjen meg és ne száradjon ki a tészta. Ha mégis keményebbre sikerül sütni a lapot, ne essünk kétségbe, a krém meg fogja puhítani.
Nagyobb kiszúró formával vagy 10 - 11 cm átmérőjű pohárral vágjunk ki 6 darab kerek lapocskát, amelyeket a következő krémmel meg is tölthetünk.
Tortakrém ötlet:
2 dl tejből vagy növényi tejből 1csomag pudingporral főzzünk sűrű pudingot, majd hűtsük ki. 200-250 g natúr krémsajtot keverjünk habosra 100 g olvasztott fehércsokoládéval és ízlés szerint cukorral. Keverjük össze a pudinggal és tegyük hűtőbe néhány órára. Amikor a krém áthűlt, kenjük meg vele a tortalapokat és díszítsük kedvenc gyümölcseinkkel. A torta külsejét megszórhatjuk a megszárított és morzsákra tört maradék tésztadarabokkal.