Gluténmentes Mágnás szilvás

Finoman.hu
Finoman.hu
2021.09.14 11:45
Gluténmentes Mágnás szilvás

A gluténmentes Mágnás diós szilvalekváros változata a mágnás szilvás, amit a GK Food gluténmentes nyújtható linzer lisztkeverékből nagyon egyszerűen elkészíthetsz!

Elkészítés:

  • A tésztához mérj ki 300 g GK Food GM linzer lisztkeveréket (hozzáadott cukor nélkül), morzsold el 110 g hideg vajjal, adj hozzá 70 g tejfölt, 1 db egész tojást, 70-80 g cukrot, majd gyors mozdulatokkal 1-2 perc alatt gyúrd össze.
  • Oszd 2 részre a tésztát 1/3-2/3 arányban. A nagyobbik felét nyújtsd fél cm vastagra, és fektesd egy sütőpapírral bélelt kb. 20 x 30 cm-es tepsibe.
  • Kend meg friss szilvalekvárral a lapot. Ne sajnáld!
  • A töltelékhez verj kemény habbá 4 tojás fehérjét, folyamatos keverés mellett adj hozzá 100g porcukrot és a 4 tojás sárgáját egyesével. Óvatosan forgass hozzá 150g darált diót, vagy 70 g diólisztet.
  • Kanalazd a diós masszát a szilvalekvár tetejére majd a maradék tésztával rácsozd be…
  • Előmelegített, 180 °C-os sütőben 30-40 perc alatt sül meg.