Kókuszkrémes szamócás piskóta

Finoman.hu
Finoman.hu
2021.06.21 11:13
Kókuszkrémes szamócás piskóta

Kókuszkrémes piskóta szamócalekvárral

Gluténmentes, cukormentes, tejmentes finom krémes sütemény a szamóca szezon végére.

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 db nagyméretű tojás
  • 80 g eritrit
  • 120 g GK Food hozzáadott cukor nélküli piskóta tortaalap lisztkeverék
  • 1 evőkanál kakaópor

Krémhez:

  • 500 ml kókuszkrém
  • 2 tasak instant zselatin
  • 8 evőkanál szamócalekvár hozzáadott cukor nélkül

Tetejére:

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Egy tálban habverővel keverd el a kókuszkrémet az instant zselatinnal, majd tedd a hűtőbe. Kb. 2 óra alatt megdermed. A piskótához mérd ki a lisztet, őröld porrá az eritritet. Habverővel verj kemény habot a tojások fehérjéből, majd folyamatos keverés mellett adagold hozzá a cukorhelyettesítőt és a tojások sárgáját. Addig verd a habot, míg teljesen kivilágosodik. Ezután óvatosan forgasd bele a lisztkeveréket. Kanalazd a tészta felét egy nagyméretű sütőpapírral bélelt tepsibe és 180°C-on kb. 15 perc alatt süsd meg. Közben keverd a maradék tésztához a kakaóport, és ezt a piskótalapot is süsd meg. A kihűlt világos lap tetejét kend meg friss szamócalekvárral, és egyengesd el rajta a teljesen megdermedt kókuszkrémet. Helyezd rá a kakaós piskóta lapot és ennek a tetejét is kend meg lekvárral. Tedd hűvös helyre, amíg az olajjal megolvasztod az étcsokoládét. Csorgasd a sütemény tetejére a csokit és tedd hűtőbe tálalásig.