Kókuszkrémes piskóta szamócalekvárral
Gluténmentes, cukormentes, tejmentes finom krémes sütemény a szamóca szezon végére.
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db nagyméretű tojás
- 80 g eritrit
- 120 g GK Food hozzáadott cukor nélküli piskóta tortaalap lisztkeverék
- 1 evőkanál kakaópor
Krémhez:
- 500 ml kókuszkrém
- 2 tasak instant zselatin
- 8 evőkanál szamócalekvár hozzáadott cukor nélkül
Tetejére:
- 100 g étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Egy tálban habverővel keverd el a kókuszkrémet az instant zselatinnal, majd tedd a hűtőbe. Kb. 2 óra alatt megdermed. A piskótához mérd ki a lisztet, őröld porrá az eritritet. Habverővel verj kemény habot a tojások fehérjéből, majd folyamatos keverés mellett adagold hozzá a cukorhelyettesítőt és a tojások sárgáját. Addig verd a habot, míg teljesen kivilágosodik. Ezután óvatosan forgasd bele a lisztkeveréket. Kanalazd a tészta felét egy nagyméretű sütőpapírral bélelt tepsibe és 180°C-on kb. 15 perc alatt süsd meg. Közben keverd a maradék tésztához a kakaóport, és ezt a piskótalapot is süsd meg. A kihűlt világos lap tetejét kend meg friss szamócalekvárral, és egyengesd el rajta a teljesen megdermedt kókuszkrémet. Helyezd rá a kakaós piskóta lapot és ennek a tetejét is kend meg lekvárral. Tedd hűvös helyre, amíg az olajjal megolvasztod az étcsokoládét. Csorgasd a sütemény tetejére a csokit és tedd hűtőbe tálalásig.
