Kakaós csiga gluténmentesen

Finoman.hu
Finoman.hu
2021.06.04 16:29
Kakaós csiga gluténmentesen

"Egyperces" gluténmentes kakaós csiga GK Food világos kenyérlisztből... Olyan nagy sikere volt, hogy egy perc alatt elfogyott.

Hozzávalók:


- 200 ml kókusztej
- 50 g vaj vagy margarin
- 15 g élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 db tojás sárgája
- 260 g GK Food világos kenyérliszt
Töltelék:
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 dl kókusztejszín

Elkészítés:
Először készítsd el a tölteléket, hogy kissé kihűljön, mire a tésztára kell kenned: keverd el a cukrot a kakaóporral, majd a kókusztejszínnel és kevergetés mellett melegítsd forrásig. Tedd félre.
Kissé langyosítsd meg a kókusztejet, morzsold bele az élesztőt, keverd el benne a cukrot, a vajat és a tojássárgáját. Hagyd állni néhány percig, majd öntsd a kimért liszthez. Gyors mozdulatokkal keverd el csomómentesen addig, amíg formázható tésztává áll össze. 15 perces pihentetés után lisztezett deszkán óvatosan gyúrd át a tésztát és nyújtsd ki kb. 22x32 cm-es téglalappá. kend rá a kihűlt kakaós krémet majd óvatosan tekerd fel. Két cm-es darabokra vágva fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 °C-on 35 perc alatt sül meg.
Várd meg még kihűl, csak utána tedd az asztalra! Garantáltan elfogy egy perc alatt.