A GK Food gluténmentes palacsinta lisztkeverék hortobágyi palacsintához is tökéletes választás! A hozzáadott cukor nélküli változat kiválóan megfelel erre a célra, ráadásul nem vész kárba a pörköltmaradék sem.
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 20 ml étolaj
- 300 g GK FOOD Gluténmentes Hozzáadott cukor nélküli palacsinta lisztkeveréket
- 850 ml tej
Töltelékhez:
- 600 g pörkölt
Öntet:
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- csipetnyi só
- 350 g tejföl
Elkészítés:
Egy tálban robotgép segítségével keverd el a tojásokat az étolajjal és a cukrral mérd hozzá a palacsinta lisztkeveréket és keverés közben adagold hozzá a folyadékot.
Hagyd állni néhány percig majd forrósítsd fel a serpenyőt, amit olajjal vékonyan kenj át.
Hagyományos módon süss 5 db óriás palacsintát (kb 35 cm). Sütéskor ne használj nagy lángot!
A töltelékhez a pörköltet készítheted frissen, apró kockákra darabolt vagy darált húsból, de felhasználhatod a csont nélküli maradékot is. Töltsd meg a palacsintákat és fektesd szorosan egymás mellé egy kivajazott tepsibe, majd pirospaprikával, sóval elkevert tejföllel öntsd le.
Sütési idő 180 °C -os előmelegített sütőben kb. 30 perc.
