Hortobágyi palacsinta gluténmentesen

Finoman.hu
Finoman.hu
2021.07.27 11:25
Hortobágyi palacsinta gluténmentesen

A GK Food gluténmentes palacsinta lisztkeverék hortobágyi palacsintához is tökéletes választás! A hozzáadott cukor nélküli változat kiválóan megfelel erre a célra, ráadásul nem vész kárba a pörköltmaradék sem.

Hozzávalók:

- 2 egész tojás

- 20 ml étolaj

- 300 g GK FOOD Gluténmentes Hozzáadott cukor nélküli palacsinta lisztkeveréket

- 850 ml tej

Töltelékhez:

- 600 g pörkölt

Öntet:

- 1 teáskanál őrölt pirospaprika

- csipetnyi só

- 350 g tejföl

Elkészítés:

Egy tálban robotgép segítségével keverd el a tojásokat az étolajjal és a cukrral mérd hozzá a palacsinta lisztkeveréket és keverés közben adagold hozzá a folyadékot.

Hagyd állni néhány percig majd forrósítsd fel a serpenyőt, amit olajjal vékonyan kenj át.

Hagyományos módon süss 5 db óriás palacsintát (kb 35 cm). Sütéskor ne használj nagy lángot!

A töltelékhez a pörköltet készítheted frissen, apró kockákra darabolt vagy darált húsból, de felhasználhatod a csont nélküli maradékot is. Töltsd meg a palacsintákat és fektesd szorosan egymás mellé egy kivajazott tepsibe, majd pirospaprikával, sóval elkevert tejföllel öntsd le.

Sütési idő 180 °C -os előmelegített sütőben kb. 30 perc.