Könnyű nyári gluténmentes ebéd vagy uzsonna lehet a GK Food linzer lisztkeverékből készült finom zöldséges quiche.

A tészta hozzávalói:
- 200 g GK Food Linzer liszt hozzáadott cukor nélkül
- 100 g vaj
- 70 g tejföl
- 1 db tojás
- 5 g só
Az öntet hozzávalói:
- 4 db tojás
- 100 g tejszín
- 120 g tejföl
- 4 g só
- 1-1 csipet őrölt bors és szerecsendió
- 80 g sajt
- 1 kis szál répa,
- 1-1 kis marék zöldség (borsó, zöldbab, brokkoli, kápia paprika
- füstölt sonka vagy bacon
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit állítsuk össze úgy, hogy először a lisztet a vajjal morzsoljuk el majd adjuk hozzá a tejfölt a tojást és a sót. Amikor összeállt rövid időre tegyük hűtőbe. A fagyasztott vagy friss zöldségeket kockázzuk fel majd kevés olajon kissé pároljuk meg. A tojásokat keverjük el tejszínnel, tejföllel sóval. Szórjuk bele a felkockázott sajtot és az előpárolt zöldségeket. Fűszerezzük őrölt borssal, szerecsendióval A tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra sütőpapírral együtt fektessük bele egy tetszőleges formába szurkáljuk meg a tészta alját villával, majd 180 °C-on 15 perc alatt süssük elő. Öntsük rá a tojásos keveréket tépkedjük a tetejére a sonkát, majd újabb 25 percre tegyük vissza a sütőbe.