Egy kis napsütés, és máris kész a „dunahullám”! GK Food gluténmentes muffin készlisztből készült.
Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 2 db M-es méretű tojást
- 250 g GK Food GM Muffin készliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- meggybefőtt és étcsoki a tetejére.
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá. Habosítsunk fel 125 g vajat, majd keverés közben adagoljuk hozzá a tojások sárgáját. Szórjunk bele 250 g muffin készlisztet és jól keverjük ki, végül a felvert tojásfehérjéket óvatosan forgassuk bele. A tészta felét 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. A maradék masszához keverjünk két evőkanál kakaóport, majd a világosabb tészta tetején egyengessük el. Tetejére szórjunk meggybefőttet és csokidarabokat. 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt sül meg.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.