Gluténmentes szilvalekváros bukta

Finoman.hu
Finoman.hu
2021.05.19 16:01
Gluténmentes szilvalekváros bukta

A bukta gluténmentesen is csak bukta marad… Házi szilvalekvárral GK Food gluténmentes világos kenyér lisztkeverékből készítettük el.

Hozzávalók:
- 250 g GK Food világos kenyér készliszt
- 2 db tojássárgája
- 20 ml dióolaj (vagy másfajta olaj)
- 200 ml tej (lehet növényi)
- 15 g élesztő
- 2 evőkanál cukor
Meglangyosítottam a tejet, belemorzsoltam az élesztőt és a cukor egy részével feloldottam. Kimértem 250 g lisztet, hozzáadtam a tojások sárgáját, az olajat, a maradék cukrot és az élesztős tejet. Elkevertem és 5 percig pihentettem a tésztát. Kb. 40 cm átmérőjű kört nyújtottam, amit 8 cikkre vágtam fel. Megtöltöttem lekvárral, feltekertem kifli formára úgy hogy a végeken ne bújjon ki a lekvár. Tetejét felvert egész tojással kentem meg. Fél óra kelesztés után 200 °C-on 35 perc alatt sült meg.