Gluténmentes bejgli

Finoman.hu
Finoman.hu
2021.12.15 08:03
Gluténmentes bejgli

A karácsonyi bejglit a GK Food Világos kenyérlisztből készítettük el, nagyon sok töltelékkel!!! Ez a recept igen egyszerű, a tészta jól formázható, és nagyon finom bejgli kerülhet az ünnepi asztalra.

 

Gluténmentes Bejgli:

Tésztához:

Töltelékhez:

  • 100 g víz
  • 70 g mazsola
  • 70 g cukor
  • 150 g daráltdió

Töltelékhez a vizet, a cukrot és a mazsolát felforraljuk, majd hozzákeverjük a diót és hűvös helyre tesszük. A tésztához összeolvasztjuk a margarint, a cukrot és a tejszínt. Ha kihűlt, hozzáadjuk a liszthez, amiben elkevertük a sütőport. Laza tésztává keverjük, állni hagyjuk 5-10 percig. Átgyúrjuk, és kb. 35x25 cm-es lappá nyújtjuk. A kihűlt töltelékkel megkenjük, feltekerjük, megszurkáljuk, egész tojással lekenjük. Sütési idő 180°C-200°C-on 40-45 perc.

Bejgli egész