Félbarna kenyér és pékáruk készítésére alkalmas készliszt.
Hozzávalók:
- 500 g GK Food Szögedi Rozsbuza Többgabonás Kenyér Sütőkeverék
- 300 ml víz
- 20 g élesztő
Elkészítési javaslat:
A hozzávalókat elkeverjük, és addig dagasztjuk, míg sima felületű tésztát kapunk. Fél órán át letakarva érleljük, majd a levegőt kinyomkodva finoman átgyúrjuk. Újabb egy órás kelesztés után nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, a levegőt kinyomkodva belőle, veknit formázunk, és enyhén olajozott kacsasütőbe helyezzük. Tetején éles késsel bemetszéseket ejtünk, majd a sütőedényben leborítva duplájára kelesztjük. Előmelegítjük a sütőnket 240 °C –ra. Sütés előtt a sütőedény tetejét vízzel megpermetezzük. Sütés: 240 °C-on 15 percig, majd 200 °C- ra mérsékelve a hőfokot további 30 percig.